KEIWEEK 2017 & TRY-OUTS

Lieve (toekomstige) Uilen,

Tijdens de KEI-week 2017 zijn we op maandag te vinden op de informatiemarkt op de Vismarkt. Op dinsdag lopen we mee in de parade én hebben we aansluitend een Game Night in de Jut&Jul en op woensdag zijn we te vinden op Sportplaza op de ACLO.

De tryouts voor volgend seizoen vinden plaats op 29 augustus 2017. Je kunt je daarvoor aanmelden via deze link. Je ontvangt dan later de precieze tijd en locatie van de tryouts.
Je kunt dit formulier ook invullen als je graag meer informatie ontvangt over basketballen bij de Uilen.

Mocht je een specifieke vraag hebben of wil je je al aanmelden bij de Uilen, stuur dan even een mailtje naar bestuur@groeneuilen.nl!

We zien je heel graag tijdens de KEI-week en natuurlijk daarna bij De Groene Uilen!

Selectietrainingen

In mei vinden er selectietrainingen plaats voor dames 2 t/m 6 en heren 2 t/m 6. Deze trainingen zijn toegankelijk voor iedereen, zowel leden als niet-leden. Hieronder de praktische informatie wat betreft deze trainingen:

9 mei:
Selectie dames: 18:50 – 20:15
Selectie heren: 20:15 – 21:40

11 mei
Selectie heren: 18:50 – 20:15
Selectie dames: 20:15 – 21:40

16 mei
Selectie dames: 18:50 – 20:15
Selectie heren: 20:15 – 21:40

 

Alle trainingen vinden plaats in het Willem Allexander Sportcentrum

Heren 2 kampioen!

BACK TO BACK!

Heren 2 neemt het afgelopen zaterdag op tegen Scylla. Winst levert onze heren een back-to-back championship op, dus er staat veel op het spel! Vinkhuizen vult zich met publiek, waaronder veel Uilen. Het eerste kwart gaat gelijk op, vooral omdat er aan de kant van Scylla behoorlijk wat driepunters raak geschoten worden. De Uilen blijven echter prima basketballen, waarna het eerste kwart eindigt in een 16-23 voorsprong! Het tweede kwart gaat ietwat moeizaam van start, en Scylla komt daarmee terug tot 34-35. De heren zetten nog even aan, en we gaan met een voorsprong van vier punten halftime in: 36-40.

In het derde kwart laten de Uilen zien waarom ze het verdienen om kampioen te worden: Scylla vindt de basket minder door een goede defense, zowel aanvallende als verdedigende rebounds worden gepakt en de schoten gaan steeds vaker raak. Eind derde kwart eindigt in een 50-60 voorsprong van de Uilen. Het vierde kwart wordt deze trend doorgezet.. Alle Uilen, zowel op de bank als op de tribunes, voelen het kampioenschap steeds dichterbij komen. Daar waar de tribunes steeds harder “ze winnen nooit, ze winnen nooit van Uilen 2”, gaan de heren door met mooi basketbal, waardoor er halverwege dit kwart een score van 56-76 genoteerd kan worden. 20 punten voorsprong! Met nog een paar minuten op de klok laat Scylla zich nog heel even gelden, maar dat mag niet meer baten. Eindstand: 66-82 in het voordeel van de Uilen! Heren 2 is, voor het tweede jaar op rij, kampioen van de tweede divisie!

Dames 2 vs. Scylla DS 1

Uilen D2 VS. Scylla D1

Deze wedstrijd was op 1 april, maar het is echt gebeurd! We mochten om 21:00 ’s avonds aantreden tegen Scylla, sinds jaar en dag kampioenen van de tweede divisie dames en daarvoor de hoofdklasse. Thuis hadden we met een puntje of veertig aan onze broek gekregen, nu was het tijd voor revanche!

Dat we er zin in hadden bleek in het eerste kwart. HUSTLE met hoofdletters is nog een understatement. Elk moment was een gevecht om de bal, en de basket werd heel af en toe per ongeluk gevonden. Maar leuk was het, dat harde werken! De bank genoot met volle teugen. Stand na het eerste kwart: 5-6 voor. Toch knap als je 2/10 vrije worpen schiet.
Het tweede kwart begonnen we echt te basketballen. Een puntje voor tegen de kampioen gaf al vertrouwen, maar nu kwamen we erachter dat we niet alleen met onze hustle, maar ook basketballend niet onder deden voor de kampioenen. De verdediging stond goed, maar we waren telkens zo lief om Scylla tweede, derde en vierde kansen voor een score te gunnen. Toch wonnen we het kwart met 14-19 voor een ruststand van 19-25!

Het derde kwart begon wat moeizamer. Waar het devies vooral makkelijk basketballen was, werd het verdedigend scylla af en toe te gemakkelijk gemaakt. Wij moesten het vooral van individuele acties hebben. Na vijf minuten kwam Scylla langszij op 28-28. Na een time-out pakten we de verdediging gelukkig weer als team op en speelden we elkaar aanvallend beter vrij. Helaas konden we hiermee niet voorkomen dat Scylla twee punten van onze voorsprong af snoepte: 33-37 om het vierde kwart te beginnen.
Vier punten is natuurlijk niet zoveel en het was dan ook bloedstollend spannend. Het was de eerste paar minuten stuivertje wisselen, tot Scylla na een 8-2 run wéér langszij kwam. Toen hadden we er genoeg van. Een heerlijke 2-14 run om de wedstrijd af te sluiten en de boel achter slot en grendel te leggen. De pogingen van Scylla om in te lopen waren tevergeefs. Toen ook nog bleek dat zij de kampioensbeker deze wedstrijd zouden ontvangen was de vreugde compleet. Dansen en springen, want we wisten van de kampioen te winnen! (met 45-57!)

– Chris Wiersema

Lustrum G.S.B.V. De Groene Uilen

60-jarig Lustrum – Legendarisch

1957-2017: Al 60 jaar bestaat de gezelligste studentenbasketbalvereniging van Nederland. Dat moet uiteraard op gepaste wijze gevierd worden, en daarom werd de maand maart vastgesteld als lustrum-maand. Wat hebben er voor activiteiten plaatsgevonden??

De maand begon met een lustrum-borrel die nog drukker was dan normaal door alle oud-Uiltjes die aansloten. Er werden goed drankjes gedronken bij de Jut en Jul (onder het genot van een gratis fust!) en er werd druk gedanst en gesocialized. Een mooie avond om het spits af te bijten voor een lustrummaand.
Een ander hoogtepunt was het lustrum-mixtoernooi. Uilen, oud-Uilen en vrienden van de Uilen mengden zich in een spannende competitie. De prijzen waren niet mis: ware diamanten ringen waar je van kon snoepen. De extra catch bij deze editie was de rolstoelcompetitie. Op veld 3 werden alle wedstrijden gespeeld in rolstoelen, en dit was moeilijker dan gedacht. Ondanks de vele botsingen en mislukte passes en airballs was er gelukkig professionele hulp om de Uiltjes te ondersteunen.
Omdat de Uilen uiteraard van spelletjes houden, was het de maandag erop tijd voor een spelletjes-avond. Zo bleek dat vele Uilen een flinke spellencollectie hadden, en het kleine kroegje de Jonker zat dan ook flink vol. Aan alle tafeltjes waren de Uilen once more in een fanatieke competitie verwikkeld.
Vrijdag 25 maart konden de Uilen gezamenlijk genieten van een heerlijk diner bij Hemingway’s Cuba, waar het lopend buffet zo goed beviel dat Hemingway’s nog een beetje extra moest aanvullen. We zijn natuurlijk basketballers, geen dammers. Na het diner was het tijd voor de pubquiz waarvan de helft van de teams ongeveer oud- of grijze- Uil was, onder leiding van oud-Uil en legende Ari. Met moeilijke vragen over het Groningse land, de Oehoe (de Uil die andere uilen eet) en het kookpunt van water op de Mount Everest waren “De Winnaars van Vorig Jaar” degenen die het goed hadden. Maar waren het wel echt de winnaars van vorig jaar?
Het absolute hoogtepunt van het lustrum was het gala. Alle Uiltjes en oud-Uiltjes hebben staan “shinen like a diamond” in prachtige outfits.

Het was een lustrum om nooit te vergeten, bedankt allemaal!

 

-Hanne Nijtmans