SponsorKliks van De Groene Uilen

Dames 2 vs. Scylla DS 1

Uilen D2 VS. Scylla D1

Deze wedstrijd was op 1 april, maar het is echt gebeurd! We mochten om 21:00 ’s avonds aantreden tegen Scylla, sinds jaar en dag kampioenen van de tweede divisie dames en daarvoor de hoofdklasse. Thuis hadden we met een puntje of veertig aan onze broek gekregen, nu was het tijd voor revanche!

Dat we er zin in hadden bleek in het eerste kwart. HUSTLE met hoofdletters is nog een understatement. Elk moment was een gevecht om de bal, en de basket werd heel af en toe per ongeluk gevonden. Maar leuk was het, dat harde werken! De bank genoot met volle teugen. Stand na het eerste kwart: 5-6 voor. Toch knap als je 2/10 vrije worpen schiet.
Het tweede kwart begonnen we echt te basketballen. Een puntje voor tegen de kampioen gaf al vertrouwen, maar nu kwamen we erachter dat we niet alleen met onze hustle, maar ook basketballend niet onder deden voor de kampioenen. De verdediging stond goed, maar we waren telkens zo lief om Scylla tweede, derde en vierde kansen voor een score te gunnen. Toch wonnen we het kwart met 14-19 voor een ruststand van 19-25!

Het derde kwart begon wat moeizamer. Waar het devies vooral makkelijk basketballen was, werd het verdedigend scylla af en toe te gemakkelijk gemaakt. Wij moesten het vooral van individuele acties hebben. Na vijf minuten kwam Scylla langszij op 28-28. Na een time-out pakten we de verdediging gelukkig weer als team op en speelden we elkaar aanvallend beter vrij. Helaas konden we hiermee niet voorkomen dat Scylla twee punten van onze voorsprong af snoepte: 33-37 om het vierde kwart te beginnen.
Vier punten is natuurlijk niet zoveel en het was dan ook bloedstollend spannend. Het was de eerste paar minuten stuivertje wisselen, tot Scylla na een 8-2 run wéér langszij kwam. Toen hadden we er genoeg van. Een heerlijke 2-14 run om de wedstrijd af te sluiten en de boel achter slot en grendel te leggen. De pogingen van Scylla om in te lopen waren tevergeefs. Toen ook nog bleek dat zij de kampioensbeker deze wedstrijd zouden ontvangen was de vreugde compleet. Dansen en springen, want we wisten van de kampioen te winnen! (met 45-57!)

– Chris Wiersema

Comments are closed.